A méhkaptárformák kiválóan alkalmasak hagyományos méhkaptár/méhfészek cukorkák készítésére. Anyaga: műanyag. Műanyag, mosogatógépben mosható. Méretek: szélesség 5 cm, magasság 4 cm. Recept. Ízlés szerint adjunk hozzá kakaót, hogy sötét krémet kapjunk. Elkészítés A kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót, és tésztát készítünk, amelyet a hűtőszekrényben hagyunk megkeményedni. A tésztadarabokat nyomkodjuk a méhsejtformákba. Ezután készítsen egy mélyedést a kaptárban, töltse meg krémmel, és fedje be piskótával (vagy egy kisütött linzertésztával). Amikor a kaptár kész, fordítsa ki egy sima felületre, lehetőleg egy sodrófára, és hagyja a hűtőben megdermedni. A tészta ragadásának megakadályozására szolgáló típus Ahhoz, hogy a tészta ne ragadjon a formába, és könnyebb legyen kivenni a formából, minden egyes tésztadarabot enyhén meg kell hinteni porcukorral, és a formákat nem kell zsírozni vagy lisztezni. Amikor a bevont tésztadarabot a formába helyezed, könnyen formázhatod és kihúzhatod.