Piteba D2 darálógép tartozék olívaolaj, paszta és kávé őrléséhez

A Piteba darálógép tartozék ideális az olívapaszta, az olívaolaj és a saját kávé őrléséhez is.

További információk ›

Dodáme do 7 - 10 dní
17 805 Ft 14 715 Ft Ár áfa nélkül
Ingyenes szállítás -tól/től 20 268 Ft
Szállítási módok ›
Termékkód: P83556
Garancia: 24 hónap
Leírás és paraméterek Értékelés(0)
Piteba D2 darálógép tartozék olívaolaj, paszta és kávé őrléséhez
Piteba D2 darálógép…
17 805 Ft

Termék leírása

  • Az összes olívabogyót, beleértve a magot is, dolgozza fel pasztává vagy olívaolajjá.
  • Kizárólag a nagy maggal és kis mennyiségű hússal rendelkező olívabogyót lehet egy lépésben olajjá préselni (úgynevezett régi alfajok és vad olívabogyók)
  • .

A D2 tartozék a Piteba olajprést friss olívabogyó feldolgozására szolgáló eszközzé vagy kávédarálóvá alakítja

A legtöbb olívabogyóból kiváló olívapaszta, sőt egyes fajtákból egy lépésben olaj is készíthető. A Piteba társaság nem tud Önnek tanácsot adni, mely olívabogyó fajták a legjobbak.

1) Olívaolaj készítése

Az teljesen érett olívabogyót (a maggal együtt)

A szabványos hosszabbítót (D1) cserélje le a D2 hegyre. Győződjön meg róla, hogy egy lapos alátét van a kupakba helyezve. Húzza meg a sajtófej sapkáját. Így a kupakban lévő alátét szilárdan rögzül a présfejhez, elegendő helyet hagyva a csavar elfordulására. Helyezze be a beállítócsavart (mint a standard zárófedélnél).

A beállítócsavar kezdeti beállítása: a kivezetés teljesen nyitva van.

  1. Töltse meg az égő palackját paraffinolajjal, és gyújtsa meg az égőt. Az égő az olívabogyó préselésekor használatos.
  2. Melegítse fel a préselést 20 percig.
  3. Tegye a tartályt a sajtó alá.
  4. Győződjön meg róla, hogy a préselendő olívabogyó szobahőmérsékletű-e.
  5. Töltse meg a présgépet rendszeresen, ahogy a forgattyút forgatja. Használjon friss, teljesen érett olívabogyót, a magokkal együtt és lehetőleg néhány száraz olívabogyó levelet is.
  6. Az olívabogyókat a pálca segítségével nyomja be a csigába. Ne töltse túl a csavart, mivel a túl sok pép a présketrecben blokkolja az olaj áramlását.
  7. Mihelyt a préselt pép elhagyja a kupakot, enyhén húzza meg az állítócsavart, amíg az optimális extrakció meg nem történik.
  8. Ha a kupakból nem távozik préselt massza (eltömődik), lazítsa meg kissé a beállítócsavart. A legjobb beállítás megtalálása némi gyakorlatot igényel.

2) Olívapaszta készítése

Használjon teljesen érett olívabogyót (a maggal együtt).

Cserélje ki a szabványos rögzítést (D1) a D2 csúcsra. Győződjön meg róla, hogy egy lapos alátét van a kupakba helyezve. Húzza meg a sajtófej sapkáját. Így a kupakban lévő alátét szilárdan rögzül a présfejhez, elegendő helyet hagyva a csavar elfordulására. Helyezze be a beállítócsavart (mint a standard zárófedélnél).

A beállítócsavar kezdeti beállítása: A kimenet teljesen nyitva van. Ne használja az égőt.

  1. A forgattyú forgatásakor rendszeresen töltse meg a prést friss, teljesen érett olívabogyóval, a magokkal együtt.
  2. Tolja az olívabogyókat a csigába a rúd segítségével.
  3. Az előállított pasztát fel kell melegíteni (27 °C), és az alkalmazás során keverni kell. 1 óra (malaxálás).
  4. Feldolgozzuk a pasztát egy olívapaszta-nyomóval.

A Piteba olajprés nem használható az olaj kinyerésére ebből a pasztából.

3) Kávéőrlés

  1. Cserélje ki a szabványos rögzítőelemet (D1) a D2 rögzítőelemre. Ügyeljen arra, hogy az L alakú (peremes) alátétet helyezze a rögzítőelembe (a peremes oldal a présház felé nézzen). Húzza meg a sajtófej sapkáját. A sapkában lévő alátét a présfejhez van rögzítve, így a csavar és az alátét között egy kicsit több hely marad, mint lapos alátét használata esetén.
  2. Ne használjon égőt.
  3. Ne használja a beállítócsavart.
  4. Az extra finom őrléshez használjon két ciklust.

TIPP: Durvább őrléshez lazítsa meg a kupakot.

Anyag: vas

Vásárlói értékelések

A terméket még senki nem értékelte

Értékelés beküldése

Kapcsolódó termékek