A szilikon forma alkalmas csokoládé praliné elkészítésére. Öntsük ki a formát és hagyjuk megszilárdulni sötét vagy fehér edzett csokoládéval. Töltse fel a formát az előkészített töltettel az él alatt, hagyja megszilárdulni, majd öntsön egy edzett csokoládé rétegre. Távolítsa el a felesleges csokoládét és hagyja megszilárdulni. A sima felületnek köszönhetően könnyen összenyomható. Töltse ki a pralinétt a legjobb ízesített csokoládé ganache-szal. A vékony töltelék kitöltése károsíthatja a formát öntés vagy extrudálás során. Továbbá a csokoládé pralinéit a csokoládé vagy a porított gyöngyházfesték kontrasztos színével díszítheti. Még a bronzra permetezett szarvasgomba, vagy más módon festett spray is jól néz ki. Használhatja a szarvasgombákat a sütemények és a desszertek díszítésére, vagy egy tiszta dobozba helyezni, és figyelni a születésnapjára, ünnepére, Valentin-napjára vagy más időpontra.
Minőségi szilikon csokoládé forma praliné készítéséhez.