Az öntőformák segítségével egyenletes méretű, egyenletes méretű ropogós tésztát készíthet. A tésztát lerakása előtt törölje le a formát vajjal. Nyomja meg a tésztát a serpenyőbe. A klasszikus nem töltött tekercsek eléréséhez nyomja ki a tésztát a forma széleivel. Ha csak tolja a tésztát oldalra, akkor egy puha bemélyedést hoz létre, hogy krémekkel megtöltse a tekercseket és összeragadjon. Öntsük a ragasztott tekercsek csokoládéval vagy rum jegesedésével.
Tekercs alakú dönthető formák (közepes) - a készlet 20 darabot tartalmaz. Ónból készült.
Hossza kb. 7 cm és mélysége kb. 0,8 cm
Vanília tekercs receptje 26 dkg sima liszt 20 dkg vaj 10 dkg őrölt cukor 10 dkg földimogyoró 1 tojássárgája, vaníliacukor. Feldolgozza fel a tésztát, és hagyja legalább egy órán át hűtőszekrényben pihenni. Ezután formáljuk a tekercseket, ideális esetben egy dönthető formával. Ezután tesszük a sütőlapot a zsírozott vagy sütőpapírra. Ebből az adagból 2,5 lap cukorkának kell lennie. Lassan süssük, hogy az édességben lévő diók ne égessenek, keserűek lesznek. Fedje le a még meleg, sütött tekercéket porcukorral és vaníliacukorral összekeverve. Hűvös helyen tárolandó.