Használjon műanyag formát egy eredeti darázsfészek létrehozásához, amely egy méhkasra hasonlít egy kis méhmel. Mielőtt be nem szorította a tésztát a formába, nyomja össze az űrlapot, meghintje porcukorral, majd nyomja be a tömeget. Az alkatrészeket mindig vegye magához. A tésztában készítsen egy bemélyedést ujjával vagy kerek fa fogantyúval, és távolítsa el a kiálló tésztadarabokat. Óvatosan nyissa ki a formát, és távolítsa el a kaptárt. A feltöltés előtt hagyja megszilárdulni egy sima felületen. A tésztát mindig hűtse.
A méhkaptár forma kiválóan alkalmas a hagyományos méhkasüzem cukorka vagy darázs fészek készítésére. Annak elkerülése érdekében, hogy a tészta beragadjon az öntőformába, és hogy könnyebben ki tudjon ürülni a formaból, minden egyes tésztadarabot enyhén be kell csomagolni porcukorba, és nem kell törölnie vagy önteni a formákat. Amikor egy becsomagolt tésztadarabot tesz egy formába, könnyen formázhatja és kihúzhatja.
Méh kaptár recept:
Kaptár alapanyagai
1 csomag szivacsos keksz
100 g cukor (hab)
60 g vaj
2 evőkanál tej
2 evőkanál rum
2 evőkanál kakaó
Kaptár bezárására a kaptár
2 evőkanál dió (őrölt)
A krém összetevői:
100 g vaj
1 sárgája
100 g cukor
kanál rum
adjunk hozzá kakaót, hogy ízlés szerint sötét krémet hozzunk létre.
Előkészítési eljárás
Szivacsos keksz, adjon hozzá további összetevőket és dolgozza ki a tésztát, hogy hidegben megszilárduljon. Szorítsa a tésztadarabokat a kaptárban lévő formákba. Ezután készítsen bemélyedést a kaptárban, töltse fel tejszínnel, és fedje be egy szivacsos tortával (vagy egy Linz tésztából készült sült kerékkel). Amikor a kaptár befejeződött, döntse sík felületre, lehetőleg egy falra, és hagyja, hogy a hűtőbe tegyen. Annak elkerülése érdekében, hogy a tészta beragadjon az öntőformába, és hogy könnyebben ki tudjon ürülni a formaból, minden egyes tésztadarabot enyhén be kell csomagolni porcukorba, és nem kell törölnie vagy önteni a formákat. Amikor egy becsomagolt tésztadarabot tesz egy formába, könnyen formázhatja és kihúzhatja.
További recepteket talál a blogunkon.