A méhkaptár forma kiválóan alkalmas a hagyományos méhkasüzem cukorka vagy darázs fészek készítésére. Annak elkerülése érdekében, hogy a tészta tapadjon a serpenyőbe, és hogy könnyebben kieshessen a serpenyőből, minden egyes tészta darabot finoman be kell csomagolni porcukorba, és nem kell törölnie vagy lisztetnie az edényeket. Amikor egy becsomagolt tészta darabot tesz egy formába, könnyen formázhatja és kihúzza.
Bee kaptár recept: Kaptár alapanyagai
1 csomag szivacsos keksz 100 g cukor (hab) 60 g vaj 2 evőkanál tej 2 evőkanál rum 2 evőkanál kakaó Kaptár bezárására a kaptár 2 evőkanál dió (őrölt) A krém összetevői:
100 g vaj 1 sárgája 100 g cukor kanál rum adj hozzá kakaót, hogy ízlés szerint sötét krémet hozzon létre.
Előkészítési eljárás Szivacsos keksz, adjon hozzá további összetevőket és dolgozza ki a tésztát, hogy hidegben megszilárduljon. Szorítsa a tésztadarabokat a kaptárban lévő formákba. Ezután készítsen bemélyedést a kaptárban, töltse fel tejszínnel, és fedje be egy piskóta tortával (vagy egy sült Linz-tál gombjával). Amikor a kaptár befejeződött, döntse sík felületre, lehetőleg egy falra, és hagyja, hogy a hűtőbe tegyen. Annak elkerülése érdekében, hogy a tészta tapadjon a serpenyőbe, és hogy könnyebben kieshessen a serpenyőből, minden egyes tésztadarabot finoman be kell csomagolni porcukorba, és nem kell törölnie vagy lisztetnie az edényeket. Amikor egy becsomagolt tésztadarabot tesz egy formába, könnyen formázhatja és kihúzza.